Pregătire pentru Euro – Amical. După egalul cu Bulgaria, România forțează victoria cu Liechtenstein

de: Beatrice Dumitru
07 06. 2024

România își continuă pregătirile pentru Campionatul European din această vară cu un joc cu Liechtenstein, vineri seară, de la ora 21.00, la București.

Gazdele au remizat 0-0 cu Bulgaria în ultimul meci amical de marți, în timp ce oaspeții se prezintă la acest joc după o înfrângere cu 3-0 suferită în fața Albaniei luni.

Tricolorii se pregătesc să participe pentru a șasea oară la un turneu final de Campionat European.

Echipa lui Edward Iordanescu a jucat de trei ori de la încheierea meciurilor de calificare la Euro 2024. A remizat 1-1 cu Irlanda de Nord, înainte de a pierde cu 3-2 cu Columbia în martie.

Confruntarea cu Liechtenstein va reprezenta ultimul joc de pregătire înainte de a intra în focul Grupei E, de la Campionatul European. Primul meci este programat pe 17 iunie, cu Ucraina.

De partea cealaltă, Liechtenstein a pierdut cu 3-0 în fața Albaniei luni și mai are un egal, 1-1, cu Letonia într-un amical din martie.

Oaspeții de la București au avut o campanie extrem de slabă de calificare la Euro 2024, pierzând toate cele 10 meciuri. Ei au marcat o singură dată și au primit de 28 de ori în acest proces.

Liechtenstein nu a mai câștigat un meci de la succesul cu 2-1 contra Luxemburgului într-un amical disputat în octombrie 2020.

Echipa lui Konrad Funfstuck va reveni în competiție la începutul lunii septembrie împotriva San Marino, odată cu începerea campaniei în UEFA Nations League.

Liechtenstein s-a confruntat cu România în alte șase ocazii, pierzând de fiecare dată.

Este de așteptat ca Iordănescu să opereze schimbări în echipa care a început împotriva Bulgariei ultima data. Una dintre aceste modificări ar putea fi George Pușcaș, care n-a fost folosit cu Bulgaria, în atacul tricolorilor.

Este foarte posibil ca pentru Nicolae Stanciu meciul să însemna cea de-a 70-a prezență în tricoul naționalei. Mai mult ca sigur, „parmegianul” Denis Man ar trebui să-și păstreze locul în echipa de start.

De cealaltă parte, putem spune că în lotul Liechtensteinului există destul de multă experiență, cu jucători care au adunat multe selecții în națională. Printre ei sunt Sandro Wolfinger, 64 de prezențe și Maximilian Goppel, care are 62.

Echipe probabile

România: Niță – Rațiu, Drăgușin, Rus, Bancu – R. Marin, Hagi – Man, Stanciu, Coman – Pușcaș

Liechtenstein: Ospelt – Goppel, Beck, Traper, Graber – Wolfinger, Sele, Meier, Buchel – Salanovic, Ospelt.